Trobades de col·laboradors Francesc Español

 

Què són les trobades de col·laboradors?

 

Un espai d’intercanvi d’experiències i de coneixement del col·lectiu de col·laboradors del Museu, obert a la comunitat naturalista més àmplia.

Trobades de col·laboradors. Foto: Jordi VidalTrodades de col·laboradors. Foto: J. Vidal
Fotos: Jordi Vidal

Ofereixen als col·laboradors i col·laboradores del Museu l’oportunitat d’exposar els treballs que fan, de conèixer-se mútuament, de conversar, d’aprendre, de relacionar-se, d’explorar possibles formes de cooperar entre ells.

Se celebren bianualment, sempre en dissabte, al Castell dels Tres Dragons. Una jornada intensiva de presentacions, amb moments de descans que permeten interactuar informalment. Reuneixen una cinquantena  de col·laboradors, actius i antics, i també els socis dels Amics i altres naturalistes interessats.

Vistes en conjunt, després de sis edicions,  són un testimoni important del dinamisme científic del Museu.

 

Una mica d’història

 

La iniciativa va sorgir l’any 1999 d’uns quants col·laboradors i conservadors del Museu, en el sí de l’Associació. Van plantejar l’interès de reunir-se, i van consultar al col·lectiu. La idea va tenir molt bona acollida, i a hores d’ara és una activitat plenament consolidada.

Trobades de Col·laboradors. Foto: J. VidalTrobades de col·laboradors. Foto: J. Vidal
Fotos: Jordi Vidal

La primera edició la van impulsar els col·laboradors Francesc Vallhonrat, Olga Closa, Miguel Prieto, i els conservadors del Museu Francesc Uribe i Eulàlia Garcia.

L’estiu de 1999 va morir Francesc Español, director del Museu de Zoologia que va promoure i afavorir la presència de col·laboradors. Va saber crear un ambient favorable, d’acolliment, que els més veterans recorden a tots els que han anat venint després.

La junta de l’Associació va acordar que l’activitat prengués el seu nom, en reconeixement a la seva contribució en la creació i consolidació del col·lectiu de col·laboradors. El seu record, a més, segueix present en totes les trobades, en presentacions que deixen constància tant dels seus mèrits científics com de les seves qualitats personals i humanes.