Suport a projectes participatius i d’aprenentatge

Recurs d'aprenentatge: FEM TREBALL DE CAMP!

Consells per iniciar-te en la descoberta naturalista

Autor: Pere Alzina i Bibeny (guia naturalista)

Descarrega't el recurs complert en format pdf


Foto: Jordi Vidal

T’apassiona la natura i tot allò que fa olor de verd? T’agraden els animalons, les plantes, els bolets, les molses o els líquens? T’agradaria reconèixer les plantes i els animals del teu entorn (casa, pati, plaça, jardí, etc.) que t’acompanyen discretament en el teu dia a dia? Voldries sentir-te amb confiança per estudiar el teu grup biològic (insectes, amfibis, molses, lianes, etc.) preferit? Desitjaries capbussar-te en el fascinant món de la descoberta naturalista? Vet aquí unes recomanacions bàsiques que esperem que t’esperonin i t’il·lusionin per començar la teva activitat naturalista...

 

BioBlitzBcn

 
Fotos: Jordi Casañas

L’Associació participa en l’organització del BioBlitzBcn, des de fa tres edicions, en suport al Museu i en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona (Medi Ambient) i diverses societats naturalistes, per tal de promoure i ampliar el coneixement de la natura local, i implicar els ciutadans en el treball científic de recerca naturalista orientat a la documentació i conservació de la biodiversitat.

Un BioBlitz és una recerca intensiva que té com a objectiu identificar el màxim nombre d’espècies possible en un lloc determinat, en un temps limitat normalment a 24h. Reuneix a científics i naturalistes experts en grups biològics, estudiants, grups escolars i ciutadans voluntaris, de totes les edats, amb formació prèvia o sense, que realitzen el treball de camp de forma conjunta.

 

BioBlitzBcn