Visita al Museu Geològic del Seminari de Barcelona

Data de l'activitat: 
dissabte, 8 juny 2024 - 10:00am

Data: dissabte, 8 de juny de 2024
Horari: matí, de 10:00 a 12:00 h
Punt de trobada: Carrer de la Diputació, 231, Barcelona, 
https://maps.app.goo.gl/XEC4CpmZXsX2PtjJ7
Edat recomanada: Per totes les edats. Els menors han d’anar acompanyats d’un adult responsable

El Museu Geològic del Seminari de Barcelona (MGSB), va ser fundat en 1874 per Jaume Almera, el seu primer director, que va desenvolupar una important tasca com a professor i investigador en els camps de la Geologia i la Paleontologia. Fins a l’actualitat, el MGSB té registrats al voltant de 90.000 fòssils, amb més de 700 holotipus, tot i que el total d’espècimens dipositats està estimat en prop d’un milió. També hi és present una extraordinària llibreria amb més 18.000 títols.

El MGSB us convida a fer una visita guiada en el temps, per conèixer la història de la vida de la Terra. Primer us explicarem els orígens del MGSB. Després comentarem com n’és de difícil el procés de fossilització i quina importància tenen els fòssils per la societat. A continuació farem un recorregut sistemàtic per les vitrines amb el principals tàxons, començant pels foraminífers i finalitzant amb els grans mamífers i l’evolució humana. Finalment farem un recorregut per les vitrines dels diferents períodes, comentant una mica la biodiversitat existent amb l’aparició i extinció de les espècies més representatives.

La visita té una durada entre 60 i 90 minuts, depenent de les preguntes i comentaris dels visitants. Després tindreu temps lliure per fer el recorregut al vostre aire, i  fotografiar o gravar totes les peces que vulgueu del MGSB.

Us hi esperem!

Visita a càrrec de Joan Barrull, conservador de Mamífers del Museu Geològic del Seminari de Barcelona.

Informació addicional:

 • Aquestes sortides són gratuïtes per als socis de l’AAMCNB i els seus acompanyants. Pels no socis tenen un preu de 5€, que es pagaran en el moment de fer la inscripció a través de transferència bancària al compte corrent de l’AAMCNB: ES95 3025 0001 1014 3354 8694 (Caixa Enginyers)
 • El Museu Geològic del Seminari de Barcelona no cobra entrada, però funcionen amb taquilla inversa. Si us ha agradat el museu i la visita, i heu quedat satisfets, podeu deixar alguna cosa a la "caixa"
 • L’aforament és limitat a un màxim de 20 participants
 • Cal inscriure-s’hi amb antelació a nbranasv@gmail.com indicant:
  • Nom sortida
  • Nom(s) i Cognoms dels assistents
  • Telèfon mòbil i correu electrònic
  • I si sou socis de l’AAMCNB