Àgora dels naturalistes: A la recerca del temps perdut: el paper dels museus de ciències naturals en la gestió de la biodiversitat

Data de l'activitat: 
dimecres, 14 desembre 2016 - 7:00pm

Lloc: Sala Verdaguer de l’Ateneu Barcelonès

Data: dimecres, 14 de desembre de 2016

Hora: 19:00 h

Adreçat a: públic adult

Organitza: Ateneu Barcelonès i Associació d'Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Col·labora: Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Preu: L’assistència és lliure i gratuïta

Ponents: Cristòfol Jordà, president de l’Associació d’Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, i Francesc Uribe, conservador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Presenta: Jordi Serrallonga vocal de l’AAMCNB i ponent de la Secció de Ciències i tecnologia de l’Ateneu Barcelonès

Des dels gabinets de curiositats es passà als grans museus nacionals d’història natural del XIX, i a la sofisticació tecnològica del segle XX; el seu paper social i la seva influència han evolucionat. La biodiversitat ha saltat dels laboratoris a l’escena política i social. Ha esdevingut un concepte substitutiu de patrimoni natural quan es tracta de donar-li un enfocament científic i de gestió. Els museus de ciències naturals continuen sent necessaris i potser també imprescindibles.

"(...) les col·leccions biològiques són un testimoni verificable i contingent de la biodiversitat (...) la informació de les col·leccions dels museus és rellevant per a la recerca i la gestió de la biodiversitat."

Uribe, F., 2005. Biodiversitat a la carta: el plat dels museus. Informatiu Museus, 66, 1-3.

Més informació a: http://www.ateneubcn.org/agenda/recerca-del-temps-perdut-paper-dels-museus-ciencies-naturals-gestio-biodiversitat

____________________________________________________

Link al video de la xerradahttps://www.youtube.com/watch?v=8tQxF-3bejg