In memoriam: Xavier Pascual, col·laborador del Museu

Data de l'activitat: 
dilluns, 20 setembre 2021 - 4:36pm

Aquest estiu, no fa gaire doncs, ens ha deixat una persona molt vinculada al Museu: Xavier Pascual Torramadé. Des de l’any 1980 que en Xavier col·laborava en la conservació i estudi de les col·leccions d’herpetologia, amfibis i rèptils. Com a tal va ser membre de l’Associació d’Amics des del primer dia.

Els seus companys i amics de la Societat Catalana d’Herpetologia a ben segur podran acreditar els molts mèrits que acumulava en Xavier com a expert d’aquesta fauna. Des de l’Associació d’Amics del MCNB podem justament destacar el valor de la seva persona en el tracte tan humà que dispensava. Això no vol dir que desbordés d’afalacs, més aviat tenia un to contingut, però sempre estava disposat a estendre la mà.

El Xavier ha contribuït enormement a la millora del valor científic de les col·leccions del museu, així ho testimoniaran els nostres companys. Ho ha fet formant part d’un nodrit grup de persones que col·laboraven amb el Museu, però també seguint la seva pròpia ruta des de fa força anys. Ell tenia clares les seves virtuts i els seus objectius, raó per la qual proporcionava una gran sensació de seguretat en la seva activitat amb les col·leccions. Un col·laborador més aviat silenciós, que no defugia el treball en solitari, qui corria el risc de ser deixat de banda precisament perquè era un valor segur!


Col·lecció herpetològica del Museu

No s’acaba aquí el dibuix d’urgència que volem de Xavier Pascual. El Xavier també era un reputat company de sortides diürnes i nocturnes a bars i restaurants del veïnat del Castell dels Tres Dragons, sobre tot en l’època que aquest edifici prenia el nom de Museu de Zoologia de Barcelona. En aquells ambients el Xavier tenia una veu molt autoritzada que ens guiava sense cap decepció.

Per a l’Associació d’Amics podem dir amb tota propietat que s’ha mort un amic.

Que descansi en pau.

junta de l’AAMCNB