Visita guiada al Jardí Botànic Mar i Murtra de Blanes

Data de l'activitat: 
dissabte, 27 maig 2017 - 10:00am

Data: dissabte 27 de maig de 20
Hora: 10:00 (recordeu que és una visita guiada, es prega màxima puntualitat)
Lloc: a la porta del Jardí. Passeig de Carles Faust, 9, 17300 Blanes, Girona
Preu: 5 €
Admissió: limitada a socis AAMCNB i acompanyants fins a 20 persones. Edat mínima 14 anys

A poca distància de Barcelona i en el que es considera el km 0 de la Costa Brava s’emplaça una jòia de la botànica i el paisatge, el Jardí Botànic Mar i Murtra.

Fundat per l’alemany Carl Faust, que va començar a comprar terrenys en aquella zona aviat farà cent anys, Mar i Murtra te una col·lecció botànica i uns paisatges espectaculars, alhora que també permet donar un cop d’ull a sorpreses faunístiques, com el Corb marí emplomallat dels seus penya-segats.

Pels seus camins han passat científics de primer rang europeu, i no només botànics (Font i Quer, Braun-Blanquet etc), també gent com Ramon Margalef, que va gaudir del mecenatge de Faust, el lepidopteròleg Marten, que en va ser director, i un llarg etcètera.

La visita serà guiada per personal de Mar i Murtra, dura unes 2 hores i en acabar podrem fer ús de les seves instal·lacions de pick-nick i bar.

A banda de la col·lecció i l'interès paisatgístic, ens explicaran les línies de recerca obertes amb d'altres institucions, i ens mostraran algunes de les joies de la seva col·lecció de més de 3.000 espècies de plantes, en especial de Cicadàcies, un autèntic "fòssil vivent".

Nota: cal inscripció prèvia a l'adreça: amicsmcnb@gmail.com

Atès que es difícil arribar-hi amb transport públic, quan envieu un correu per la inscripció, indiqueu si disposeu de vehicle propi i si teniu places disponibles

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Recordem les properes activitats programades:

11 de juny:  La Col·lecció d’Artròpodes del MCNB/ Una ullada a la recerca entomològica del museu (2ª part) Visita i explicació sobre les col·leccions

16 i 17 de juny:  Curs de fotografia documental i naturalista