Crònica: El Museu Martorell per dins

Data de l'activitat: 
dissabte, 15 octubre 2016 - 10:00am

El proppassat dissabte, 8 d’octubre, una vintena de socis dels Amics del Museu de Ciències Naturals vam poder gaudir d’una visita que duia per títol: “El Museu Martorell per dins”.

En elaborar el programa d’activitats de l’Associació, vam pensar que el grau de coneixement que els socis tenim dels centres que, en algun cas, potser no són del nostre interès directe podia ser gran i, alhora, un problema ja que en general no s’estima allò que no és coneix.

La sorpresa de la majoria de nosaltres va ser tant gran com agradable, una àmplia representació de l’equip de científics ens van acollir amb una amabilitat i una paciència encomiables i ens van introduir amb passió en la seva tasca quotidiana, i en la dels seus predecessors.

Durant quatre hores, que ens van passar volant, i dividits en dos grups per tenir una mida més còmoda i pràctica, vam submergir-nos en els mons de la mineralogia, la petrologia, la paleontologia i la història de la ciència, coneixent de primera mà algunes de les joies de les col·leccions, les tasques, eines i la història de la institució pionera en molts aspectes de la museologia.

La conclusió final és que estàvem en un museu viu, actiu i valuós, amb un patrimoni que tots plegats hem de mirar de donar a conèixer i defensar.

Moltes gràcies Marc Campeny, Yael Díaz, Montserrat Navarro i Vicent Vicedo!

  

 

  

[Fotos de Carles Crespo i Eulàlia Garcia]