Sortida naturalista: Estació biològica del Parc de Collserola, Projecte Biodiversitat Collserola

Data de l'activitat: 
dimecres, 18 maig 2016 - 12:45pm
Estació biològica del Parc de Collserola. Imatge de Jorge Mederos

Data: dissabte, 4 de juny
Horari: matí, de 10:00 a 14:00 h
Punt de trobada: Estació de Les Planes dels FGC  (Carretera de Vallvidrera)
Edats recomanades: a partir de 7 anys. Els menors han d’anar acompanyats d’un adult responsable.

Els Amics del Museu participem a la Setmana de la Natura amb sortides guiades a dos espais naturals per conèixer, de la mà dels seus protagonistes, les feines de recerca, gestió i conservació naturalistes que s’hi duen a terme: Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix (28 de maig) i Estació biològica del Parc de Collserola (4 de juny).

La diversitat d’insectes de l’estrat arbori i el sotabosc mediterrani

Itinerari pel cor de la Serra de Collserola per tal de conèixer el projecte Biodiversitat Insecta Collserola d’estudi dels insectes de la forest de Can Balasc i la seva utilització, per mitjà d’espècies indicadores, en la gestió mediambiental del parc.

Al llarg del recorregut que transcorre per l’àrea d’estudi d’aquest projecte, al Turó de Can Balasc, veurem alguns mètodes d’observació i obtenció de mostres. Ens aturarem a l’estació biològica i coneixerem l’estat actual del projecte que té per objectiu conèixer la fenologia de les espècies d’insectes i esbrinar la seva relació amb els diferents ambients forestals.

A càrrec de Jorge Mederos, Investigador col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Per treballs de rehabilitació no podrem accedir a la passarel·la sobre les capçades.

Porteu esmorzar i dinar i alguna cosa per menjar i beure, ens aturarem a fer un ganyip a Can Balasc.

Dades cartogràfiques del punt de trobada: http://www.icc.es/vissir/index.html?K3NnQpdQI

Informació addicional:

  • Aquestes sortides són gratuïtes per als socis de l’AAMCB i els seus acompanyants. Pels no socis tenen un preu de 2€ que es pagaran a l’inici de l’activitat.
  • L’aforament és limitat a un màxim de 25 participants.
  • Cal inscriure-s’hi amb antelació a amicsmuseucienciesnaturals@gmail.com (Nom sortida; Nom(s) i cognoms; telèfon mòbil i correu electrònic i si sou soci de l’AAMCNB).
  • Tingueu en compte les condicions climatològiques i porteu aigua i l’equipament adequat: roba discreta, impermeable, calçat còmode, barret, protector solar.
  • Es recomana portar llibreta de camp, guies i els instruments que vulgueu (càmera, binocles, telescopi terrestre, lupa).