Sortida naturalista - Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix

Data de l'activitat: 
dimecres, 18 maig 2016 - 12:30pm
Imatge cedida per el Grup de Natura Freixe

Data: dissabte, 28 de maig
Horari: tarda, de 16:30 a 19:30 h
Punt de trobada: Mas del Director (Centre d'Informació de la Reserva Natural de Sebes, Flix
Edats recomanades: a partir de 10 anys. Els menors han d’anar acompanyats d’un adult responsable

Els Amics del Museu participem a la Setmana de la Natura amb sortides guiades a dos espais naturals per conèixer, de la mà dels seus protagonistes, les feines de recerca, gestió i conservació naturalistes que s’hi duen a terme: Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix (28 de maig) i Estació biològica del Parc de Collserola (4 de juny).

El riu que serpentejava fent meandres

Visita guiada per recórrer aquest espai fluvial de la vora de l’Ebre i conèixer la tasca del Grup de Natura Freixe que ha convertit la Reserva Natural de Sebes en un referent de la implicació de les entitats locals en la gestió d’espais naturals.                   

Del Mas del Director, travessant la passera de fusta que s’endinsa pel bosc de ribera, viurem el contrast entre les brolles de l’espai horitzontal i la linealitat de l’arbreda. Des de l’observatori enlairat, al Mas de les Cigonyes, observarem la població nidificant de cigonyes i la recuperació d’herbassars inundables amb la pastura de cavalls de la Camarga. A Mas Pitoria, on s’hi ha ubicat el Centre d’Interpretació Museu del Camí de Sirga, entendrem com la conservació de la natura va també acompanyada de la recuperació dels sabers lligats a l’ús del riu de llaüters i calafats.

De tornada al Mas del Director i amb vehicle particular, pujarem fins a la part elevada del meandre per veure la panoràmica de la plana al·luvial. Contemplarem, a l’hora baixa de la tarda, un espai dinàmic i divers conseqüència de la dinàmica, històricament malmesa, de l’Ebre.

La sortida és una activitat complementària a de la VIª Trobada sobre Invertebrats de les zones humides que tindrà lloc, durant el matí, al Mas del Director.

A càrrec de Pere-Josep Jiménez, Director de la Reserva Natural de Sebes

La major part de l’itinerari transcorre per un camí planer i amb baix nivell de dificultat però cal vehicle propi per desplaçar-se del Mas del Director a la panoràmica del meandre.

L’activitat està organitzada conjuntament pel Grup de Natura Freixe i l’Associació d’Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Dades cartogràfiques del punt de trobada: http://www.icc.es/vissir/index.html?BTeb3rqfn

Informació addicional:

  • Aquestes sortides són gratuïtes per als socis de l’AAMCB i els seus acompanyants. Pels no socis tenen un preu de 2€ que es pagaran a l’inici de l’activitat.
  • L’aforament és limitat a un màxim de 25 participants. 
  • Cal inscriure-s’hi amb antelació a amicsmuseucienciesnaturals@gmail.com (Nom sortida; Nom(s) i cognoms; telèfon mòbil i correu electrònic i si sou soci de l’AAMCNB).
  • Tingueu en compte les condicions climatològiques i porteu aigua i l’equipament adequat: roba discreta, impermeable, calçat còmode, barret, protector solar.
  • Es recomana portar llibreta de camp, guies i els instruments que vulgueu (càmera, binocles, telescopi terrestre, lupa).